"Voor mij is yoga een cadeautje, een uitnodiging om jezelf beter te leren kennen"

Mijn eerste ervaring met yoga was in mijn 22ste levensjaar. Tijdens een rondreis door India werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan een yogales. Vanaf dat moment heb ik met regelmaat lessen gevolgd in binnen & buitenland. Diverse yoga stijlen heb ik uitgeprobeerd totdat ik bij de yin yoga lessen een rust ervaarde waar ik naar verlangde. Het was als thuiskomen bij mijzelf. Wekelijks gaf ik mij dit "cadeautje". In 2020 ben ik gestart met de 200hrs Yin Yoga teacher training van Johan Noorloos. Er volgden nog meer trainingen zoals; Yoga Nidra en Pranayama  &  Kriya's van Moena de Jong, "a deeper touch of yin" van Sanne Theben Terville en diverse workshops zoals adem training, stoelyoga en kinderyoga.

Zodra ik op mijn yogamat stap, ervaar ik rust en dankbaarheid.

Het heeft mij enorm veel gebracht en ik hoop jou daarmee te kunnen inspireren.

Geluksmomenten; mijn gezin, familie & vrienden, yoga, dieren, wandelen, natuur, reizen, de zon & de maan en herinneringen maken.

Mijn droom is, een plek creëren voor verbinding. Met de start van studio Balance komt deze droom uit.

Tot ziens op de mat?

Liefs Claudia 

Reserveer bij Claudia


 


 


Mijn naam is Teresa en ik verwelkom jullie graag voor een vinyasa flow in Studio Balance!

Ongeveer 3 jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga toen ik mijn levensstijl begon aan te passen aan mijn maandelijkse cyclus. Als een sportieve dame met ervaring in turnen, voetbal en fitness, was yoga een openbaring voor mij. De filosofie en levenswijze hebben mij dan ook erg geïntrigeerd, het gaat verder dan alleen bewegen; het is een manier om weer in contact te komen met je lichaam, ruimte te creëren in je geest en om terug te keren naar de kern van ons bestaan.

Mijn yogalessen bij Studio Balance zullen een balans zijn tussen kracht & compassie, een plek van rust, ruimte en plezier. In mijn lessen staat veiligheid centraal, zonder oordeel en met de nadruk op leren. Soms betekent leren dat dingen niet meteen gaan zoals je wilt, daar is niks mis mee. Het gaat erom de uitdaging aan te gaan en te groeien.

Zo ging ik de uitdaging aan tijdens een solo backpackreis van 5 maanden waar ik mijn yoga docentenopleiding heb afgerond en ik zoveel mooie dingen heb mogen leren en ervaren, zoals asana's (poses), dhyana (meditatie) pranayama (ademwerk) en nog veel meer. Ik kijk ernaar uit om deze kennis en ervaring met jullie te delen tijdens mijn lessen bij Studio Balance.

Laten we samen groeien, met kracht en compassie! Ik hoop je snel te zien op de mat!

Reserveer bij Teresa


 


  Een paar jaar geleden kwam ik voor de eerste keer in aanraking met mindfulness en meditatie en ik was gelijk heel enthousiast. Ik wilde het wel van de daken schreeuwen wat dit voor je kan betekenen. 

Het verminderde mijn stress binnen een paar weken en ik werd er rustig van. Ik ging gelijk ook met de kinderen in mijn klas op school mediteren. Als ik er rustig van kon worden, dan kunnen kinderen dat ook. 

En ook de kinderen hielp het. Een leerling in mijn groep, die vaak onrustig is in zijn hoofd, begon er na een tijdje om te vragen. Toen heb ik een opleiding gedaan tot kindertrainer in mindfulness en inmiddels ook een opleiding tot mindfulness coach en trainer voor volwassenen. 

Verder bezoek ik zelf graag meditatie avonden en ben ik dol op de Flow van Cindy Koeman (vrouw van Michael Pilarczyk). 

Sinds kort geef ik de Flow meditatie 1 keer in de maand in de ruimte van Studio Balance.

Ook verzorg ik mindfulness trainingen voor volwassenen, kinderen van 5 –11 jaar en 12-19 jaar.

Ik hoop je graag een keer te zien!

Liefs Diny

Reserveer bij Diny

 

"Yin Yoga geeft me de gelegenheid om meer stil te staan bij mijn lichaam en gevoel."

Mijn naam is Robbert Hogerbrugge. Ik ben 60 jaar oud en geef les bij Studio Balance in Bolsward.

In februari 2024 ben ik vanuit Rijswijk ZH verhuist naar Bolsward. In Rijswijk en Den Haag heb ik een aantal jaren les gegeven in Yin Yoga. Mijn grote wens was opnieuw Yin Yoga les te kunnen geven in Bolsward.

Mijn eerste ervaring met Yoga was na mijn hartinfarct in 2015. Mijn hartinfarct was voor mij een ‘wake up call’ dat ik mijn leven anders moest gaan inrichten en meer betrokkenheid moest hebben bij de gezondheid van mijn geest en lichaam.

In eerste instantie maakte ik kennis met de klassieke Yoga. Later kwam ik met Yin Yoga in aanraking.
Deze vorm van Yoga was voor mij een verademing en gaf mij, iemand met ADD, een rustmoment. Ik merkte dat het een goede manier is van naar mezelf te gaan. Deze vorm van Yoga gaf me de gelegenheid om meer stil te staan bij mijn lichaam en gevoel.

Les geven is niet nieuw voor me en heb ik altijd al leuk gevonden. Al eerder ben ik ruim 10 jaar zwemonderwijzer geweest. Na mijn kennismaking met Yin Yoga ben ik op zoek gegaan naar een opleiding voor Yin Yoga docent.

Deze opleiding heb ik gevonden in de 200 uur Yin Yoga docentenopleiding van de Aloo, een opleiding verspreid over vier jaar. Die opleiding heb ik met succes afgerond.
De opleiding bestond uit vier hoofdonderwerpen; ‘Het Fysieke lichaam’, ‘het Subtiele lichaam’, ‘Meridianen en Qigong’ en ‘Mindfullnes en Meditatie’. Onderwerpen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Al deze onderwerpen gebruik ik bij het lesgeven van de Yin Yoga. Daarmee wil ik jou graag een moment van rust en een moment voor jezelf geven. Mijn manier van lesgeven brengt je naar je eigen gevoel en geeft je de mogelijkheid om je te focussen op je eigen lichaam.

Spiritualiteit is een aspect in het leven wat voor mij belangrijk en concreet is. In de afgelopen 18 jaar heb ik cursussen gevolgd als ‘Intuïtieve ontwikkeling, Reiki 1, 2 en 3, Magnetiseren, klassieke ontspanningsmassage, Familie opstellingen, leergang van oude culturen en meerdere spirituele workshops.

Mijn droom is om mensen de mogelijkheid te geven bezig te zijn met het helen van henzelf. Dat is naar mijn mening de bron om een samenleving te creëren zonder geweld maar met liefde en aandacht voor elkaar.

Tot ziens in de les.

Robbert

Reserveer bij Robbert

 

 
Hoi, ik ben Elise Zweers en ik ben blij te mogen aankondigen dat ik eindelijk weer yin yoga ga geven!

Ik hoop je een beetje rust en ontspanning te kunnen geven en je te laten voelen welke positieve gevolgen yin yoga allemaal kan hebben voor lichaam en geest!

Je bent altijd welkom het een keer mee te maken. Ervaring is niet nodig, lenigheid ook niet, kom zoals je bent.
Liefs Elise

Reserveer bij Elise