Yin yoga

"Met yin creëer je ruimte in je lijf, je hoofd en je hart. Gericht op de binnenwereld in plaats van de actieve buitenwereld."

Yin Yoga richt zich op het versterken en versoepelen van je bindweefsel en gewrichten. In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt Yin zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan. Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Daarom verblijf je 3 tot 5 minuten in een houding. Yin stimuleert ook je meridianen (energielijnen in je lichaam) en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

Ben je zwanger? Laat het ons even weten, je bent van harte welkom.

Ben je net bevallen? Dan raden we je aan om ten minste 3 maanden geen yin te beoefenen, zodat het lichaam weer kan aansterken.


Reserveer een les


Flow

The Flow is een workout voor je body & mind.

Bij een Flow sessie worden  movement, dans, breathwork en visualisatie gecombineerd.
The Flow activeert energie en geeft je lichaam kracht. Het verruimt je mind.

Ervaar rust in je hoofd en diepe ontspanning in je lijf. Een Flow sessie brengt energie in beweging.

We beginnen met stretchen, daarna gaan we ons lichaam schudden. Dat is een manier om je centrale zenuwstelsel tot rust te brengen.
Dan gaan we dansen. Het zijn geen ingewikkelde danspasjes, je danst op de manier zoals jij wilt.
Vervolgens gaan we ongeveer 10 minuten verbonden ademen. En daarna mag je genieten van de visualisatie. Deze heeft elke keer een ander thema.
Aan het einde mag je heerlijk bijkomen met een kopje thee.

Het is prettig om comfortabele kleding te dragen en een zachte deken/schapenvacht Yoga mat mee te nemen voor tijdens het ademen en de visualisatie over de mat te leggen.

De flow sessies worden gegeven door Diny.

Reserveer een les


Vinyasa is een dynamische en vloeiende yogastijl, waarbij de bewegingen verbonden zijn met de ademhaling. Door de continue beweging van de ene houding naar de andere, wordt er een soort dans gecreëerd op de mat. De vertaling van Vinyasa is “om dingen in de juiste volgorde te zetten”.

Deze stijl heeft een krachtig effect op zowel lichaam als geest. Fysiek gezien helpt Vinyasa yoga bij het opbouwen van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. De constante beweging zorgt voor het verwarmen van het lichaam en het stimuleert de bloedsomloop. Dit kan helpen bij het ontgiften van het lichaam en het verlichten van spanning in de spieren.

Op mentaal vlak kan Vinyasa yoga helpen bij het kalmeren van de geest en het verbeteren van de focus. Door de focus op de ademhaling en de vloeiende bewegingen, kan Vinyasa yoga een meditatieve werking hebben. Het helpt om in het hier en nu te zijn en om gedachten tot rust te brengen.

We beëindigen de les altijd met savasana, dit is een houding met als doel om volledig te ontspannen. Een houding om de effecten van de les te ervaren en te integreren, een moment waarin je niets meer hoeft te doen en alleen maar hoeft te zijn!

Kortom, Vinyasa yoga is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een manier om in contact te komen met je innerlijke rust en kracht.


Reserveer een lesIMG_5288k
IMG_5265k
IMG_5255k